vrijdag 17 april 2015


RECEPT KLEINE APPELTAARTJES

Wat heb ik nodig?
200 gram bloem (50 gram suiker en 150 gram bloem)
120 gram kaneelsuiker
100 g zachte roomboter of margarine
1 ei (M)
200 g zachtzure appels (bijv. Elstar of Jonagold)


Keukengerei
Bakplaat
Mixer met garden

Elektrische oven: 175 °C, Heteluchtoven: 165 °C, Gasoven: stand 3-4, 
    Hoe maak ik Kleine Appeltaartjes?
    • 1) breek een ei n doe dat in een kommetje
    • 2)Haal de bakplaat uit de oven en plaats de bakvormpjes op de bakplaat.
    • 3)Verwarm de oven voor.
    • 4)Klop het ei in een kommetje met een vork los.
    • 5)Mix de boter zacht in een beslagkom en voeg de taartmix en de helft van het losgeklopte ei toe.
    • 6)Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
    • 7)Rol van het deeg een rol van ca. 24 cm lang en verdeel het in 8 stukjes van ca. 3 cm.
    • 8)Leg de deegstukjes in de bakvormpjes en druk het deeg met de duimen naar buiten zodat een klein opstaand randje ontstaat.
    • 9)Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes (ca. 0,5 - 1 cm).
    • 10)Meng de appelblokjes met de kaneelmix, de rozijnen en de rest van het losgeklopte ei.
    • 11)Verdeel de appelvulling met een eetlepel over de 8 vormpjes en houd de randen vrij.
    • 12)Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
    • 13)Bak de appeltaartjes in ca. 25-30 minuten goudbruin en krokant en laat ze buiten de oven afkoelen.
    Tips: 
    • Je kan dit ook serveren met jam of met een grote toef slagroom
    • Je kan de appels ook vervangen voor 440 gram kersen uit een potje (de kersen moet je wel laten uitlekken)


    p.s. dit recept is van Koopmans dus u kunt ook gewoon een Koopmans pak kopen in de winkel

    1 opmerking: